Студентите с постоянен адрес в друг град ще могат да гласуват само с книжка

0
До 20 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес
До 20 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

До 20 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

Студентите, които са с постоянен адрес в друго населено място, могат да гласуват на 4 април в секция по избор в града, в който се обучават, информираха от ЦИК. Те трябва да представят документ за самоличност, заверена студентска и декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Избиратели, които са попълнили заявление за гласуване в чужбина, но са в България, също ще могат да гласуват в секцията си по постоянен адрес в страната, след като попълнят декларация, предоставена им на място

Тези, който имат постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната и искат да гласуват по настоящ адрес трябва да подада заявление за вписване в избирателния списък по настоящия адрес не по-късно от 20 март. Заявлението се подава в общината по настоящия адрес. Възможно е да се подаде електронно заявление през интернет страницата на съответната община.

След вписването в избирателния списък по настоящия адрес, заличаването от списъка по постоянния адрес става автоматично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари