Студен фронт идва в края на новата седмица

14
Температурите ще се понижат
Температурите ще се понижат

Температурите ще се понижат

В края на октомври усещането навън е за лято – в 3 часа през нощта срещу неделя температурата в Ловеч беше 27 градуса, във Враца - 26, в Оряхово – 25, в София – 21. Заради жегата, сушата и вятъра рискът от разпалване на горски и полски пожари се запазва висок, предава NOVA. Сравнително по-уязвимите райони са планините и Дунавската равнина.

В неделя призори облачността ще е по-значителна в централните и западните райони, но облачният масив ще се движи на изток и в хода на деня ще се разкъсва. Слаби и незначителни превалявания ще има на изолирани места по планините. Вятърът остава юг-югозападен фьон с особено силни пориви по планините и най-вече по северните им склонове. Дневни температури – необичайно високи за октомври – между 27 и 32 градуса.

Макар и с леки колебания, последната пълна седмица на октомври също ще е с температури над обичайните за сезона. Времето ще е по-динамично, с валежи в периода сряда-петък. На този етап прогнозите сочат преминаване на студен атмосферен фронт с по-силен северозападен вятър и понижение на температурите в края на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари