Студ сковава Европа

1
Изключително студен фронт ще обхване Северна и Западна Европа
Изключително студен фронт ще обхване Северна и Западна Европа

Северна и Западна Европа ще бъдат обхванати от изключително студент фронт, който освен ниски температури ще донесе със себе си и валежи от сняг, съобщи БГНЕС, позовавайки се на „Евронюз“.

Очаква се на някои места живакът в термометрите да падне до минус 12 градуса по Целзий. Мразовитото време, което ще продължи до понеделник, ще обхване Португалия, Испания, Франция, Ирландия, Великобритания, Белгия, Люксембург и Скандинавието.

Въпреки очакваните минусови температури обаче времето в Европа е доста по-меко спрямо арктическите студове в САЩ, които взеха 21 жертви през изминалата седмица.

Синоптиците прогнозират, че през следващите три дни температурите в части от Норвегия и Финландия ще паднат до между минус 17 и минус 21 градуса. В Шотландия живакът в термометрите също ще падне в зоната на двуцифрените минусови температури, докато в Испания температурата ще е около минус 4 градуса.

Британското метеорологично бюро издаде жълт код за опасност от сняг и поледици. В съседна Франция се очакват обилни снеговалежи в районите с над 700 метра надморска височина. Най-голямо количество сняг ще падне над Алпите и Пиренеите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари