"Строят" градче на знанието в Русе

0
В „построяването“ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини
В „построяването“ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини Снимка: Facebook

На 16 септември, понеделник, от 11:00 часа на площад "Свобода"/ пред хотел "Дунав Плаза"/, за втори път ще бъде "построено" градче на знанието.

Инициативата е част от проект "Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе, която се реализира от Детска градинаСнежанка“ по програма „Знание и растеж“.

В „построяването“ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини в община Русе. Идеята е науката да бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета.

Градчето на знаещите ще разказва за най-новите научни теории в тематичните области и ще учи посетителите на различни полезни приложения от тези продукти в ежедневието. Малките светила на науката ще поставят акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

Във всеки център ще бъдат представени анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри ще бъдат разположени:

- Научен център "Кафе"

- Научен център "Вода"

- Научен център "Шоколад"

- научен център "Сода"

- Научен център "Брашно и сол"

Всеки от изброените центрове ще има обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари