Великденски забавления за русенските малчугани

2

Великденска работилничка и пъстро хоро събра на днешната Велика сряда близо 120 деца, родители и учители на централния пл."Свобода" в Русе.

Българските народни носии, с които са облечени всички участници, са допълнителен акцент в колорита на събитието, което е част от програмата на проект "Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж", изпълняван от Община Русе по ОП"НОИР".

Великденски шарки, техники за декориране и инсталация с яйца, изработени от различни материали, сътвориха деца от предучилищните групи на ДГ „Снежанка", ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Русалка", ДГ „Зора", техните родители и учители в рамките на образователен модул "Училище по взаимност". Във великденската палитра се включиха и приятелите им от ДГ "Червената шапчица".

Малките майстори, техните родители и педагози извиха дунавско хоро около забележителните си великденски творения, след което пренесоха инсталацията във фоайето на Община Русе, където до идната неделя ще остане атмосферата на детските фантазии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари