Стрелба в жилищна сграда в Чикаго

0

Най-малко 13 души са простреляни в неделя преди обяд в жилищна сграда на "Саут Мей Стрийт“ в Чикаго, състоянието на четирима от тях е критично, съобщи Си Ен Ен по информация на местната полиция, предава Канал 3.

Часът на стрелбата е установен около 12:35 ч., когато в къщата е имало помен.

Простреляните са на възраст от 16 до 48 г., като едно 16-годишно момче е сред ранените в тежко състояние.

Според "Чикаго Трибюн" събирането е било помен на рождения ден на 22-годишен младеж, прострелян фатално от собственика на BMW, което опитвал да открадне през април тази година. Тогава стрелецът бе оправдан, тъй като се защитил със законно притежавания си пистолет след като бил заплашен с огнестрелно оръжие от страна на 22-годишния Лонъл Ървин.

За сегашната престрелка се подозират двама души, като единият от тях също е ранен и му е оказана медицинска помощ. По първоначална информация по време на помена възникнал спор и изстрелите не закъснели.

Шефът на чикагската патрулна полиция Фред Уолър даде разяснения на неделен брифинг. Според него изстрелите започнали вътре в сградата при скарване, докато хората излизали към улицата. "Това е изолиран инцидент, тръгнал вътре по време на това събиране, след което се пренесъл на улицата“, каза Уолър. "Вътре започва да се стреля, всички тръгват навън, тогава се чуват изстрели и отвън“.

По думите на полицейския шеф седем души са откарани с линейки до болниците, останалите шестима сами са се придвижили до медицинските заведения. За 16-годишното момче, ранено тежко в мелето, Уолър уточни, че състоянието му е стабилизирано, но други четирима остават в критично състояние.

Записи от камери насочили полицията към стрелците отвън. "Един от тези, които напуснали събирането, е стрелял към минаваща кола, така че имаме да обработим 3 местопрестъпления“, посочи Уолър.

Пред репортер на "Чикаго Трибюн“ няколко жени, облекли фланелки с лицето на убития Лонъл Ървин с принтирани отпред рождената дата и датата на смъртта му, изразиха гнева си, че неканени гости са окървавили помена.

"Това бе неговият (на убития Лонъл Ървин) рожден ден и хората почитаха паметта му, и ето какво направиха онези“, заяви пред "Трибюн“ 29-годишна жена, пожелала анонимност от съображения за сигурност.

"Адски тъжно е, децата ти не могат да пораснат, не можеш нищо да направиш. Ето в това се превръща животът ни. Може да пазят тези улици цяла нощ, но пак ще има много убити, много престрелки, простреляни невинни хора. Нямам търпение да се махна от Чикаго!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари