Русе с отличие на международен инвестиционен форум в Лондон

0
Отличието беше връчено на зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански
Отличието беше връчено на зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански

С флаг и сертификат за инвестиционна привлекателност беше удостоена Община Русе на Международен бизнес форум, който се проведе в Лондон, под мотото "Насърчаване на градовете на бъдещето". Отличието беше връчено на зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, който представи водещите проекти на Община Русе и политиката на кмета Пламен Стоилов и неговия екип за стимулиране на бизнеса и привличане на инвеститори.

Днес, след завръщането си от английската столица, д-р Карапчански връчи официално наградата на кмета Пламен Стоилов. Сертификатът намери достойно място в кабинета на градоначалника.

Инициатор и домакин на събитието е Европейската бизнес асамблея – международна неправителствена организация със седалище в Оксфорд, Великобритания. Във форума взеха участие бизнес лидери, представители на инвестиционни компании, публични институции и университети от над 30 страни от целия свят.

Призът за Русе е присъден с решение на Експертното жури на Европейската бизнес асамблея, съставено от преподаватели и учени в Оксфордския университет, въз основа на следните критерии:

- предсказуема и нискорискова бизнес среда в Общината;

- политическа стабилност, административен капацитет и прозрачност в управлението на Общината;

-  ясна визия и стратегия за развитие на Общината;

- високо качество на образованието и социалния капитал в Общината.

Високото отличие е поредното международно признание за реалните резултати от работата на кмета Пламен Стоилов и неговия екип за подобряване на бизнес климата в Община Русе и за стимулиране на инвестиционната активност в региона. Призът е атестация и за напредъка в реализацията на Стратегията за инвестиционен и сити маркетинг, която Община Русе разработи и изпълнява от 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари