Столичен кмет: Не мога да си представя как се нагласят търгове

1
Ева Митова заяви, че е изненадана от корупцията в администрацията си
Ева Митова заяви, че е изненадана от корупцията в администрацията си Видео: NOVA

Арестът и обвиненията в корупция срещу главния юрисконсулт на районното кметство в столичния район "Подуяне" Лилия Геринска силно изненадаха кмета Ева Митова.

Тя обясни, че не била наясно какво се е случвало. Геринска бе арестувана с 10 хил. лв., за които прокуратурата твърди, че са подкуп. Те били дадени от частна фирма в замяна на спечелена обществена поръчка за саниране на стойност около 2 млн. лв. Според разследващите Геринска е получавала рушвети и под формата на почивки, както и 5 хил. лв. м.г.

"За мен тези почивки и отношения са новина. На мен технологията на случващото се не ми е ясна. Трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. Ние съдействаме напълно", заяви Митова пред Нова телевизия. Според нея при обществените поръчки се полагали подписи от няколко души и за нея не е ясно как точно се нагласяли търговете. 

От проблемите в "Подуяне" се разграничи и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че била отговорна за собствената си администрация в голямата община, а другите били ангажимент на районните кметове.

"Нека все пак да обясня, че районите имат самостоятелно управление, че кметът на София се избира така, както се избират районните кметове, и аз нося отговорност за работата на моята администрация - на Столичната община, и правя същото, което съм сигурна, че повечето от районните кметове също правят - ако имаме сигнали, жалби, правим проверки, ако имаме съмнения за злоупотреби или корупция, се предават на компетентните органи, така че това правим, това ще продължа да правя", заяви тя. 

Ден по-рано шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че са получили съдействие от Фандъкова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари