Стойчо Стойчев: „Бракът по принуда“ между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е обвързан с войната в Украйна

0
Според политолога, организациите, в които членува България, настояват двете политически сили да направят правителство
Според политолога, организациите, в които членува България, настояват двете политически сили да направят правителство Снимка: Личен архив

Според политолога, организациите, в които членува България, настояват двете политически сили да направят правителство

Политологът доц. Стойчо Стойчев определи по БНР като позитивен сигнал започналия диалог между първите две политически сили и постигнатият след него избор на председател на НС. Този преломен момент дава основание да се мисли с оптимизъм за създаване и на правителство, което според него ще е по- скоро с втория мандат.

Големият проблем пред тези съвместни действия да не ги наречем коалиционни е от страна на ПП - ДБ, доколкото за ГЕРБ - СДС няма проблем за подобен тип сътрудничество, което нееднократно е заявявано от Бойко Борисов.

Доц. Стойчев подчерта, че в законодателната програма, изработена от двете политически сили, е записано, че проектите ще се внасят от съответните ресорни министерства. Това показва, че тя е правена, изготвена и съгласувана с перспективата за съставяне на правителство с подкрепата на двете парламентарни групи, а не този на президента Радев.

Политологът предположи, че ГЕРБ ще върне веднага неизпълнен мандат, за да се реализира този на втората политическа сила. Според него ще се предложи технократски кабинет, а евентуален премиер би бил проф. Николай Денков. Те бил зам.- министър в кабинетите на Бойко Борисов, министър в ПП и еднакво близък да двете парламентарни групи.

Според Стойчо Стойчев този "брак по принуда" е обвързан с геополитическата ситуация и войната в Украйна и "приятелският кръг" на организациите, в които членува България. От там настояването е двете политически сили да направят правителство, независимо, какво ще коства това на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Emil
    Брак по принуда = пълен провал
  • 3
    4
    Буна
    Нищо хубаво няма да излезе от този "брак", щом ДБ участват в него
  • 2
    3
    Иво
    Или с интересите на въпросните ;)
  • 6
    2
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Герберастките "политолози" на pi ar sevi плъзнали по всички медии! ГНУС!!!
  • -2
    1
    плюс-минус
    Брак по принуда или по сметка? Но за кого от двамата- тримата- четиримата?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари