Стипендии за талантливи русенски деца с постижения в науката, изкуството и спорта

1
Всички отличени бяха поканени да се присъединят към младежките организации на ротарианците – "Интеракт" и "Ротаракт"
Всички отличени бяха поканени да се присъединят към младежките организации на ротарианците – "Интеракт" и "Ротаракт" Снимка: БГНЕС

Ротари клуб в Русе връчи ежегодните си стипендии на талантливи русенски деца, които имат постижения в областта на науката, изкуството и спорта.

Тази година поради големия брой равностойни кандидати бе решено да бъдат дадени общо три стипендии - две годишни и една специална, заедно с поощрения за номинираните ученици, предаде БГНЕС.

Носител на едната от годишните стипендии стана седмокласникът от Националното училище по изкуствата Николай Димитров, който бе отличен за двете си изяви на сцената на "Карнеги хол" в Ню Йорк и постиженията си в областта на джаза.

Втората стипендия е за дванайсетокласничката от ПГ по икономика Стефани Александрова, която е победител в международния еколагер за зелено предприемачество и бе част от отбора-победител в международното състезание "Социални иновации" на Джуниър Ачийвмънт България и Хюлет-Пакард България с идеята за телефон за незрящи хора.

Извънредна стипендия получи 14-годишната ученичка от с.Николово Александра Пенчева, която е шампионка по конен спорт.

Отделно бе връчена и допълнителна награда за Маргарита Лазарова от Английската гимназия за постиженията й в областта на театралното майсторство.

Поощрения получиха още пет млади таланти, които се развиват в сферата на фотографията, изкуството, танците, пеенето и шаха.
Това са Мирая Гешева от Европейското училище, Зара Русева, учениците от Математическата гимназия Елина Паунова и Калоян Тодоров, Моника Иванова от Дойче шуле.

Всички отличени бяха поканени да се присъединят към младежките организации на ротарианците – "Интеракт" и "Ротаракт", чиито проекти бяха представени от техните членове

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари