Стикерът за "Гражданска отговорност" остава в миналото

2
На практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват
На практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват Снимка: Dunavmost

На практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват

По предложение на народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Божидар Божанов парламентът прие на първо четене да отпадне стикерът за “Гражданска отговорност” и да се въведе ограничение за въвеждане на стикери с подзаконов акт. По този начин на практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват.

Сред предложенията на Божанов в законопроекта за изменение на Закона за движението по пътищата е също и спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Тези шофьори ще фигурират в достъпни за обществото данни, разпределени най-малко по-области.

Депутатът от ПП-ДБ предлага още уреждане на правила за служебен електронен достъп до регистрите на МВР от заинтересовани страни (държавни органи, доставчици на обществени услуги, лица, осъществяващи публични функции).

“Между първо и второ четене ще предложа и автоматизирано издаване на електронни фишове при засичане на автомобили без технически преглед или “Гражданска отговорност” от всички налични камери”, допълни още Божидар Божанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Ебандуране
    Кел хвайда като една мърша от второ ме глоби 50лв.за не залепен стикер на стъклото сега да ме яде отдолу
  • 7
    2
    nwpss
    Крайно време беше. Трябваше да ги разкарат преди години заедно с тези за винетките.
  • 10
    1
    Генади
    Похвално
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари