Стефко Бурджиев: В момента в Русе не вали, надяваме се да е така през целия ден!

0
Няма нанесени големи щети, съобщи областния управител на град Русе
Няма нанесени големи щети, съобщи областния управител на град Русе Снимка: Мирослав Малчев

"Няма нанесени големи щети, вследствие на интензивните валежи в областта."

Това каза областният управител на Русе Стефко Бурджиев, във връзка с валежите от град и дъжд в областта през вчерашния ден, цитиран от Агенция "Фокус". 

„Действително имахме много интензивни валежи на територията на всички 8 общини от областта”, посочи той. По думите му, в село Смирненски, Община Ветово е паднала градушка с големината на бобени зърна, но без особени последици.

„В Две могили градушка имаше само в града, а малко повече дъжд падна в село Пепелина, което създаде проблеми на кръстовището за отбивката към самото село. С усилията на общината тези последствия бяха преодоляни”, разказа Бурджиев.

Той допълни, че в село Ботров, Община Бяла също е паднала градушка, но още по обяд. „В Община Ценово мина без град. В Червен, Иваново имаше не много интензивна градушка. В Сливо поле падна интензивен дъжд без градушка. В село Брестовица имаше град със средно големи зърна като на царевица”, посочи областният управител. Той обясни, че снощи много интензивен дъжд валял в Ценовска община, което е създало проблем на пътя Русе – Свищов в района на отсечката Новград - Вардим.

„Районното полицейско управление в Бяла и Областно пътно управление почистиха този пътен участък, но се наложи цяла нощ да се дежури там, за да не се получат сериозни пътно-транспортни произшествия”, разказа още Бурджиев.

„Общо взето всичко премина, както може да се очаква при интензивен дъжд, но без особени щети, според моите критерии и без особени последствия на фона на онова, което се случва на територията на цялата страна”, коментира той.

По думите му, не е имало сигнали за наводнени дворове или домове. „Към момента ситуацията е по-спокойна, в момента в Русе не вали, надяваме се да е така през целия ден”, каза още областният управител Бурджиев.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари