Стартира първото Световно първенство по футбол за ветерани

0
То ще се проведе през лятото
То ще се проведе през лятото Видео: NOVA

То ще се проведе през лятото

През лятото ще се проведе първото в историята Световно първенство по футбол за ветерани. В него ще участват осемте отбора, които са печелили Мондиал.

В разгара на футболното лято куп футболни величия се завръщат на терена. Световната титла за ветерани ще оспорят Англия, Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Испания и Уругвай, информира NOVA.

Форматът ще е променен. Полувремената ще са съкратени на по 35 минути, заради възрастта на футболистите, които по регламент трябва да бъдат над 35 години, обясни спортният журналист Филип Друмчев.

Георги Попиванов е една от футболните легенди на „Етър” (Велико Търново). Става шампион на България заедно с Трифон Иванов и Красимир Балъков. Днес е на 61 г. и неведнъж е участвал в мачове между ветерани. „Преди три години с шампионския отбор на „Етър” играхме срещу ветераните на „Манчестър Юнайтед”. Те поддържат форма три пъти в седмицата - събират се, играят и участват в много мачове през цялата година“, казва той. Да играеш футбол след определена възраст е изпитание дори за най-добрите, допълва Попиванов. Днес той е треньор на деца. Смята, че Световното за ветерани е шанс новото поколение да опознае футболните величия от миналото.

Според Филип Друмчев шоуто на Мондиала е гарантирано, макар и със звезди, чиито коси или липсват или отдавна са побелели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари