Стартира ”Лятна школа по информатика и облачни технологии“ за ученици

1

Стартира Лятна школа по информатика и облачни технологии“ за ученици от пети до девети клас

Школата, организирана от  софтуерни инженери от водеща ИТ компания и фондация “Миню Балкански”,  ще включва практически занятия по програмиране, облачни технологии  и интернет на нещата (Internet of Things)

17.05.2016 г., София – От 29 август до 3 септември 2016 г. в базата на фондация “Миню Балкански” в с. Оряховица (обл. Стара Загора) ще се проведе “Лятна школа по информатика и облачни технологии” за деца от пети до девети клас. Целта на инициативата е да запознае ученици, с интерес в сферата на компютърните технологии, с основни понятия в  програмирането, облачните технологии  и интернет на нещата (Internet of Things).

 „Чрез „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ искаме да събудим I  интереса на децата към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво.“ споделя професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”.

Кандидатстването за школата продължава до 30-ти юни 2016-та г. Таксата за участие е в размер на 250 лв., като компания VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури.

„Във VMware инвестираме много усилия и имаме огромно желание да помогнем на ИТ индустрията в България. Влагаме много и от личното си време, за да спомогнем за едно по-добро образование. „Лятната школа по информатика и облачни технологии“ е един от множеството проекти, които подкрепяме, защото виждаме, че младите хора имат желание да се развиват, те са млади, амбициозни, искат да се научат и да бъдат успешни в дългосрочен план. Това е наистина ценно за нас“, споделя Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.

Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на фондацията. Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и още много полезни неща от света на облачните компютърни технологии.

Допълнителна информация за лагера, лекторите и записвания ще намерите в брошурата: http://balkanski-foundation.org/welcome/images/stories/oblachni%202016.pdf

За допълнителна информация и въпроси:

Facebook страницата на школата:

https://www.facebook.com/events/147240972342071/

Теодор Първанов

Ръководител на „Лятна школа по информатика и облачни технологии

E-mail: [email protected]

GSM: 0882 217 272

Борислав Грозданов

Account Manager, United Partners

E: [email protected]

T: 02/ 832 33 44

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари