Нейтън Флеър и Малина Иванова спечелиха Маратона на приятелството в Плевен

0
Британецът пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа, а Иванова е с време от 3:59.15 часа
Британецът пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа, а Иванова е с време от 3:59.15 часа

Британецът пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа, а Иванова е с време от 3:59.15 часа

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен, който се проведе за десети път днес в Плевен.

Победителят в класическата дистанция е британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11), информира БТА.

При жените победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15 часа. След нея се наредиха съответно Нина Русева и Биляна Шуманова.

В полумаратона (21,1 км) първи при мъжете е Николай Ефремов, следван от Асен Вътев и Цветелин Маринов. При жените на тази дистанция най-бърза е Маргарита Дренова, пред Боряна Ангелова и Галя Ючорманска.

На 10.55 км шампион е Георги Гергов, а при жените триумфира Весела Дилянова. В щафетата на най-високото място в стълбичката се изкачи отборът на "Русе тича" с време от 01:28:22.

Награди и медали бяха връчени и на децата, участвали в специалното издание на Fun Run Kids, както и на състезатели от 3-километровия крос "Аз мога".

Маратонът популяризира не само активния начин на живот за цялото семейство, но и традиционно подкрепя благотворителни каузи. Тазгодишното издание набира средства за стипендия за студент в Медицинския университет в Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари