Стадионите пред затваряне

0
Поредното увеличение на заболеваемостта вбеси Бойко Борисов
Поредното увеличение на заболеваемостта вбеси Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Най-вероятно, ако така продължат, ще затворим стадионите. Явно когато направиш жест, той не се отчита”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет, предава вестник "Труд"

Повод за гнева му стана поредното увеличение на заразените с коронавирус - днес националният информационен портал отчете нови 130 положителни теста за COVID-19. “Вирусът не само не отмина?, а ни заля”, каза още Борисов преди правителството да гласува удължаване на извънредната санитарна обстановка до 15 юли. Нови мерки няма да нима, нито пък затягане на сегашните.

“Поетапно отворихме всичко и помолихме, умолявахме само за едно - да се спазва дисциплина. Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика и какво направи публиката - струпа се накуп, без маски, какво да демонстрират”, каза Борисов.

Здравният министър Кирил Ананиев обясни, че решението е взето след анализ на няколкоседмични данни за за развитието на болестта. “Данните за последните четири седмици показват, че след 9 юни има значително завишаване на отчетените бройки на носителите и болните от COVID-19”, отчете Ананиев.

“Колко доктори, доценти и професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип. Така че виж, Ананиев, там от професорите да почнат да късат книжките, дипломите, че не разбират. Явно не разбират. Виждате - заразяват се хората по същия начин, както и зимата. За радост, имунитет се създава. Оздравелите, повтарям - все повече. Нищо не правим в момента, което да притесни психически хората”, изреди Борисов и разказа на министрите какво са споделили с него завърнали се от Гърция българи: “Понеже доста хора отидоха в Гърция на почивка, казват, че всеки сервитьор носи маска шлем, а глобата е 5000 евро.”

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари