Спряха СМС-си на "Мтел"

0
Комисията за защита на потребителите принуди "Мтел" да промени практиката си на разпространение на новия си спортен пакет
Комисията за защита на потребителите принуди "Мтел" да промени практиката си на разпространение на новия си спортен пакет Видео: БНТ 2

Комисията за защита на потребителите принуди Mtel да промени практиката си на разпространение на новия си спортен пакет.

До промяната се стигна, след като зрители са сигнализирали в новините на БНТ2, че мобилният оператор изпраща смс-и, които на практика водят до автоматичен абонамент.

„Гледайте Mtel Sport Безплатно до 31.03. След това ползването продължава срещу 1,99 на месец. За отказ отговорете с СМС с текст стоп и вашето ЕГН“. Това е смс-ът, който получиха голяма част от абонатите на цифрова телевизия от съответния доставчик. Възмутена от тази практика е Елена Митова.

„Те не са се допитали до мен за пускането на нова услуга, а след това ме ангажират с изпращането на услуга, която аз не съм искала“.

За да се откаже от пакета, Елена решава да не си праща личните данни на смс, а решава направо да се обади на оператор на компанията.

Екипът на телевизията е изпратил запитване до мобилния оператор и е потърсил Комисията за защита на потребителите. От институцията са преустановили практиката и потребителите ще плащат за новата услуга само при заявено желание. От мобилния оператор също са изпратили отговор.

В него се казва, че абонатите, които в момента гледат новия пакет безплатно, могат просто да не заплатят цената му при заплащане на сметката си след 1 април и по този начин каналите от пакета ще бъде деактивирани.

Ако впоследствие спортното съдържание не е достатъчно атрактивно за тях, те могат да се откажат до 1-ви юли, като платените суми бъдат възстановени. Във връзка с запитване за рекламните смс-и, които редовно получават клиентите, от компанията уверяват, че само от получаване на рекламни съобщения няма как да се начислява такса за услуга, без клиентът да е потвърдил, че я иска чрез SMS.

Източник: БНТ 2
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари