Спряха продажбата на Русенската корабостроителница

0
Това е станало по молба на взискателя –синдиците на КТБ, към която дружеството има дълг
Това е станало по молба на взискателя –синдиците на КТБ, към която дружеството има дълг Снимка: Кадър Кис 13

Спрян е търгът за продажбата на обявената в несъстоятелност Русенска корабостроителница, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. предаде „Монитор”.

Това е станало по молба на взискателя –синдиците на КТБ, към която дружеството има дълг.

Взискателят има право по закон да пуска и спира продажбата, без да посочва мотив. При това положение, при обявяването на нов търг, ще се започне пак от същата цена”, обясни Хаджииванов.

Продажбата на Русенската корабостроителница бе обявена на 5 септември т.г. Началната цена бе 32 277 554,25 лева. Едномесечният срок изтичаше днес и ако не бе осъществена продажба, трябваше да се обяви втори търг, а цената да се намали с 20 процента. Предполага се, че мотивът на взискателя за отлагането на търга е да се явят повече купувачи и да се стигне до по-висока наддавателна цена.

Около пет-шест са кандидатите, проявили интерес към закупуване на корабостроителницата, каза Хаджииванов. Това са компании от страната и чужбина, като 80 процента от тях са корабостроители , които желаят да се запази кораборемонтната и корабостроителната дейност, допълни частният-съдебен изпълнител. Имотът се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя.

Корабостроителницата в Русе бе запечатана през февруари тази година. В предприятието се трудеха 102 души работници и служители. Преди години заводът бе най-големият работодател в региона, който осигуряваше препитание на 3200 души.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари