Спрете да слагате кисели краставички в руската салата

11
Диетолози са установили, че трябва да избягваме консумацията на кисели краставички не защото са особено калорични, а заради високото съдържание на сол
Диетолози са установили, че трябва да избягваме консумацията на кисели краставички не защото са особено калорични, а заради високото съдържание на сол

Махнете киселите краставички в рецептата за руска салата, за да е здравословна.

Точно така - днес ще ви занимаем с една много интересна тема, а именно тази за киселите краставички и за това дали любимата ни зимнина ще се окаже низвергната от някакви си учени, работещи нейде из сибирската пустош.

Ние не сме сигурни, че трябва да вярвате на тези учени, защото трудно бихме се отказали от руската салата по празниците, но да чуем доводите им...

Махнете киселите краставички в рецептата за руска салата, за да е здравословна, съветват учените от Сибирския държавен медицински университет, пише Edna.bg.

И докато в САЩ на 14 ноември отбелязват деня на киселите краставички, то руските експерти са категорични, че традиционното новогодишно блюдо, известно и като салата Оливие, трябва да се приготвя по нова и здравословна рецепта, за да не вреди.

Изводите на научния екип са направени по повод проекта Школа за здравословното хранене, която се провежда в Русия.

По нея диетолози от ВУЗ-овете в Русия са установили, че трябва да избягваме консумацията на кисели краставички не защото са особено калорични, а заради високото съдържание на сол.

Маринованите краставички в руската салата като всеки други пресолен продукт са причина за по-голям апетит. Затова колкото по-голямо количество кисели краставички хапвате, толкова повече изостряте лакомията си, споделят сибирските учени.

Ако решите да хапнете повече от руската салата в новогодишната нощ, ще ви гони вълчи апетит, а това може да доведе и до редица стомашно-чревни проблеми след празниците.

Друго, което може да промените в рецепта за традиционна руска салата според учените, са майонезата и колбасите. Избягвайте да продуктите от магазина при приготвянето на руска салата, защото те са пълни с трансмазнини.

Вместо купешка майонеза използвайте домашна, която може да приготвите от яйце и олио. А вместо салам и шунка прибавете в салата варено месо, като най-добре е бяло пилешко месо, защото е най-здравословно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари