Не пийте кафе на гладно!

1
Списък с това, което не трябва да се пие и яде на гладно и по-специално, сутрин, след ставане от сън
Списък с това, което не трябва да се пие и яде на гладно и по-специално, сутрин, след ставане от сън

Кафето стимулира повишеното производство на киселина в стомаха, а също така дразни лигавицата му, което причинява гадене и киселини

Германските диетолози са убедени, че човек има нужда от закуска, за да е здрав. Не всички храни обаче, са полезни за първото ни хранене. Затова специалистите са съставили списък с това, което не трябва да се пие и яде на гладно и по-специално, сутрин, след ставане от сън.

Вода

Навикът да се пие вода сутрин се счита за полезен, но според специалистите той дори може да доведе до рак. Това се обяснява с температурата на водата. Студената вода на гладно не се препоръчва на хора със заболявания на стомаха или сърдечносъдовата система.

Водата с температура над 65 градуса, ако се пие редовно, уврежда лигавиците, а честите изгаряния провокират появата на анормални клетки, които в крайна сметка, могат да станат злокачествени.

Кафе

Според учените, кафето стимулира повишеното производство на киселина в стомаха, а също така дразни лигавицата му, което причинява гадене и киселини. При хора със синдром на раздразнените черва кафето може да влоши симптомите му – коремни спазми, подуване, храносмилателни разстройства и газове, пише Здравето.

Месо и хляб

Тялото ни изразходва много енергия за смилането на месото, както и за всякакви животински протеини. Хлебните и брашнените изделия също не се препоръчват да се ядат на гладно. Диетолозите наричат тези храни „прекият път към затлъстяването“. Също така, те може да причинят скокове в нивата на кръвната захар и инсулина.

Сок

Не се препоръчва да се пият сокове на гладно, тъй като те не съдържат фибри – това може да удари силно панкреаса. Освен това, гладуващото тяло възприема тази напитка като храна и започва да произвежда значително количество инсулин.

Плодове и зеленчуци

Киселите плодове и някои зеленчуци съдържат много киселини, които могат да се окажат вредни за консумация сутрин. Ако се ядат на гладно, могат да причинят киселини и да доведат до алергии, язви или гастрит.

Ферментиралите млечни продукти

Тези продукти не се определят като много вредни, но се посочват като безполезни.

Сутрин след сън човешкият стомах има висока концентрация на солна киселина и киселата среда убива всички полезни лактобифидобактерии, съдържащи се във ферментиралите млечни продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари