Спор за жена между ММА бойци е довел до отвличането на русенеца

6
Потърпевшият Велимир Антонов е бил бит по време на пътуването в колата и след това
Потърпевшият Велимир Антонов е бил бит по време на пътуването в колата и след това Видео: Русе Медиа

Спор за жена между състезатели от ММА клуб в Русе доведе до обвинения в отвличане на трима млади мъже. Потърпевшият и посоченият като инициатор на престъплението се опитвали да се разберат чия приятелка е въпросното момиче. Вместо с думи, единият от мъжете решил да изясни нещата с бой, стана ясно днес в Окръжния съд.

От прокуратурата поискаха тримата обвиняеми да останат за постоянно в ареста, като обвинението към тях на този етап е само за отвличане. Наказанието, предвидено от закона, е от 7 до 15 години. За момента не е повдигнато обвинение за нанесена телесна повреда, тъй като потърпевшият не е представил свидетелство от съдебен лекар, предаде Русе Медиа.

Екшънът се е разиграл на 31 януари, когато 28-годишният Атанас Яковчев /на снимките/ решил да потърси сметка на съотборника си от клуба по ММА В.А.  за отношенията му с русенката Й. Д. /инициалите са по молба на потърпевшия – б.ред./. Той го потърсил автосервиза, където работел, но тъй като В. отсъствал, помолил приятеля си Пламен Пенчев да му се обади по телефона. Заедно с Пламен и Иво Йорданов отново отишли в сервиза, където този път В. ги чакал заедно със своя приятел Любим. Според обвинението Атанас и Иво натикали със сила младия мъж в колата на Любим, който бил зад волана, а Пламен потеглил след тях с друг автомобил. По-късно В. бил свален от колата и му бил нанесен побой, след което бил изоставен от тримата.

Защитникът на Атанас, който е обвинен като инициатор и подбудител, заяви, че всички са се познавали. Той попита защо Любим, който е шофирал колата, не е спрял или избягал за помощ, след като отвличат приятеля му със сила. Според него няма достатъчно аргументи, за да се твърди, че е извършено престъпление, и затова поиска да пуснат клиента му с по-лека мярка.

Съдията обаче прецени, че има достатъчно основания за постоянното задържане на Атанас Яковчев. Той изтъкна кореспонденцията му с въпросната Й., от която става ясно, че Атанас е имал намерение да се разправи с В. Потърпевшият е бил бит по време на пътуването в колата и след това. Поведението на обвиняемия бе определено като обществено опасно, още повече, че след деянието е имало опити за въздействие върху потърпевшия чрез предлагане на пари.

26-годишният Иво Йорданов също бе оставен за постоянно в ареста. Въпреки искането за отвод на съдията от страна на защитата, такъв не бе направен. Прокуратурата изтъкна, че Иво трябва да остане в ареста, тъй като е помагал в отвличането на Атанас и е участвал в побоя. Освен това има реална опасност да се укрие, тъй като има условна присъда за притежание на наркотици заедно с третия обвиняем – Пламен Пенчев. Изпитателният срок изтича на 18 март 2020 г. и отвличането е извършено, докато този срок все още не е приключил.

Защитникът на Иво изтъкна, че има факти, които трябва да бъдат изяснени. Например защо родителите на В. са видели просто как синът им се качва в колата на приятели, а не са видели някой да прилага сила, защо Любим не се е намесил в защита на В., след като е бил отвлечен. Той определи случаят като „глупав житейски казус“, в който един мъж ревнува бившата си от друг, и го е ударил и се е превърнало в отвличане.

Третият обвиняем – 28-годишният Пламен Пенчев, също има условна присъда за притежание на наркотици с цел разпространение. Според обвинението той е знаел какво ще се случи, карал е втората кола след автомобила с отвлечения В., за да ги охранява, и е откарал останалите след побоя.

Защитникът му изтъкна, че Пламен и Атанас са приятели от години и Пламен просто се е отзовал да помогне. Двамата съперници за жената е трябвало само да се срещнат, за да се разберат кой е манипулиран от Й. По време на разправията между Атанас и В. той е стоял настрани, а когато е видял ударите, е спрял Атанас и Иво и ги е откарал. Самият Пламен от пет години тренира В. по ММА, всички се познават и са постоянно заедно в залата.

Съдията прецени, че макар да е участвал в отвличането, Пламен не е нанасял физически удари и се опитал да прекрати побоя. Затова той се съобрази с искането на защитата и остави обвиняемия под домашен арест.

И трите определения могат да се обжалват пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари