Оставиха в ареста мъжа, отвлякъл и пребил бившата си приятелка

2
38-годишният мъж е нарушил заповед за защита от домашно насилие
38-годишният мъж е нарушил заповед за защита от домашно насилие Снимка: Dunavmost

Остава в ареста мъжът, извършил няколко престъпления спрямо бившата си приятелка в Русе.

Състав на Окръжен съдРусе потвърди като правилна и законосъобразна определената от Районен съдРусе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 38-годишния Д. Г. Мъжът е привлечен като обвиняем с постановление от 08.04.2020 г. за пет деяния: принуда, две средни телесни повреди в условията на домашно насилие, противозаконно лишаване от свобода, закана и неизпълняване на заповед за защита от домашно насилие, всички осъществени по отношение на жената, с която е бил във фактически семейни отношения.

Според въззивната инстанция събраните на този макар и ранен етап от разследване на делото доказателства дават основание на районния съд да достигне до извода за наличие на обосновано предположение, че Д. Г. е извършил престъпленията, за които е обвинен. Наличието на множество престъпления, извършени спрямо едно и също пострадало лице, в кратък период, с изключително висок интензитет и с оглед настъпилите вредни последици, обуславят според магистратите реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на Д. Г. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари