Русенец на съд за побой

2
Обвинението срещу Виторио М. е за това, че на 07.05.2016 г. в гр. Русе, по хулигански подбуди, причинил на Георги В. от същия град средна телесна повреда
Обвинението срещу Виторио М. е за това, че на 07.05.2016 г. в гр. Русе, по хулигански подбуди, причинил на Георги В. от същия град средна телесна повреда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишен младеж, нанесъл удар и причинил телесна повреда на свой съгражданин.

Обвинението срещу Виторио М. е за това, че на 07.05.2016 г. в гр. Русе, по хулигански подбуди, причинил на Георги В. от същия град средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на черепа, контузия на мозъка, субдурален кръвоизлив, субарахноидален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана на лицето, охлузване на окосмената част на главата, причинило му разстройство на здравето, временно опасно за живота - престъпление по чл.131, ал.1, вр. чл.129 НК.

На 07.05.2016 г., около 02:30 часа, обвиняемият и група приятели спрели пред дискотека в града, като част от компанията влязла вътре, а Виторио М. изчакал отвън. Докато били в заведението между момиче от компанията и нейна позната, с която били във влошени отношения възникнало спречкване, като двете започнали да се дърпат за косите. Пострадалият и охраната на заведението се намесили и ги разтървали. Момичето излязло отвън и заедно с обвиняемия и още двама приятели започнали да пушат цигари и да коментират случилото се.

Около 03:00 часа пострадалият излязъл от дискотеката и се запътил към лекия си автомобил. Тогава момичето му извикало и започнало да го обвинява, че я бил блъскал в дискотеката при конфликта. В този момент обвиняемият изненадващо и безпричинно нанесъл силен юмручен удар с дясната си ръка по лицето на пострадалия, вследствие на който той паднал на земята, а от главата му потекла кръв. Веднага след удара, обвиняемият и приятелите му се качили в автомобила и потеглили.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари