Спипаха 250 джигита през почивните дни в Русенско

5
Издадени са 186 електронни фиша
Издадени са 186 електронни фиша

От 29 до 31 май на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Действията на екипите бяха насочени към контрола на водачите по отношение на: неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, неспазване на пътните знаци и маркировката, както и недопускане на управление от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол и/или наркотични вещества. Успоредно с това се следеше за спазването на скоростните режими, като за целта бе ползвана цялата налична техника от преносими и стационарно-преносими камери.

За периода на операцията, от 17:00 ч. на 29.05.2020 г. до 20:00 ч. на 31.05.2020 г., на територията на ОДМВР-Русе са проверени 374 МПС и 510 лица.

Във връзка с констатираното от полицейските служители са съставени 92 акта за установяване на административни нарушения (АУАН) и 125 глоби по фиш.

Общо 248 водачи са управлявали с превишена скорост, като за извършените нарушения са издадени 186 електронни фиша. Установени са 7 неправоспособни, управлявали МПС. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол, а други трима са заловени да управляват след употреба на наркотични вещества. Съставени са 24 АУАН за управление на МПС без поставен обезопасителен колан и 13 АУАН за неправилно изпреварване, 6 АУАН за отнемане на предимство и 2 АУАН за преминаване на неразрешаващ сигнал на светофарната уредба. 33 водачи не са спазвали пътни знаци и маркировка. Връчени са 81 електронни фиша и са отнети 6 свидетелства за управление на МПС на водачи с неплатени глоби. Установени са 3-ма, управляващи МПС без сключена застраховка „Гражданска отговорност“. В хода на операцията са документирани 4 бр. ПТП с материални щети, за което е взето отношение по ЗДвП. Констатирано е едно нарушение по чл. 104 б, т. 2 от ЗДвП – използване на пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари /дрифт/.

За констатирани нарушения по ЗДвП, в периода на специализираната полицейска операция, са издадени 15 бр. заповеди за прилагане на принудителна административна мярка: "временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач", който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол или наркотици (или при отказ за проба), за неплатени глоби, без задължителна застраховка и т.н.; както и "временно спиране от движение на пътно превозно средство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари