Спецоперация в Русе

3
Задържани са четирима дилъри и един полицай от Първо РУ
Задържани са четирима дилъри и един полицай от Първо РУ

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ В РУСЕ  

Действията са реализирани съгласувано с Окръжна прокуратура – Русе

Вчера и днес на територията на гр. Русе, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВРРусе, съвместно с криминалисти от Първо и Второ РУ и екип на „Вътрешна сигурност“ – МВР проведоха специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотици. Тя е реализирана съгласувано с Окръжната прокуратура в Русе.

В хода на операцията около 00:30 часа на 15 декември на главен път Русе-София е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес" с русенска регистрация, управляван от М.И. на 34 г. При извършеното претърсване в автомобила са открити и иззети около 500 грама марихуана, електронна везна и сума от над 3000 лв. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в дома на русенеца се намерени и иззети около 120 грама марихуана, таблетки екстази, газови пистолети и патрони. По време на операцията криминалистите са установили още две лица от Русе, съпричастни към разпространение на наркотици - П.М. на 32 г. и И.М. на 31 г.

Разследващите са извършили претърсвания в жилищата на двамата, при което са иззети още наркотични вещества – общо над 200 гр. марихуана, таблетки екстази, амфетамин, както и електронни везни. Мъжете са задържани за 72 часа с постановление на прокурор. По случая е образувано досъдебно производство с оглед разследване на престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, работата продължава.

В рамките на провежданата операция, на 15 декември около 13:30 часа, служители на Второ РУ са извършили проверка на лек автомобил "Тойота" с русенска регистрация. Това е станало на ул. Иван Ведър в гр. Русе. Колата била управлявана от М.И. на 35 г. от Русе. При извършената проверка в превозното средство са установени над 200 грама амфетамин и 3 грама хероин. Случаят е документиран от разследващ полицай, образувано е бързо производство срещу 35-годишния мъж. Той е задържан за 72 часа с постановление на прокурор.

При повежданите процесуално-следствени действия, в хода на реализираната операция, се установява съпричастност на полицейски служител от Първо РУ – Русе към престъпната дейност. Във връзка със службата си той придобил информация за подготвяна реализация и задържане на лица, занимаващи се с наркоразпространение в града и им я предоставял, за да осуети успешното провеждане на операцията. Тази информация представлява държавна тайна, по смисъла на закона. Във връзка с това в разследването са се включили служители на „Вътрешна сигурност“ – МВР. С постановление на Окръжна прокуратура – Русе разследването по делото е възложено на следовател от ОСлО – Русе.

Извършителите на престъпленията са задържани и привлечени към наказателна отговорност. Поискано е вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на тях.

Работата по разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари