Специализирани екипи ще борят купуването и продаването на гласове в Русе

0
Специализирани екипи ще борят купуването и продаването на гласове в Русе
Видео: TVN

Това съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов. Общо на територията на областта ще действат 7 екипа с 26 служители на ведомството. Три от тях с общо 12 служители ще проверяват подадените сигнали за купуване и продаване в областния център, екип от петима униформени е създаден в Бяла, а по трима са служителите в останалите полицейски управления – във Ветово, в Две могили и в Сливо поле.

По думите на Великов, сигналите ще бъдат проверявани в срок до 24 часа от тяхното подаване. Той допълни, че е в ОД на МВР е съставен оперативен щаб под негово ръководство. Работи и областно междуведомствено звено, в което са включени окръжният прокурор на Русе, директорът на ОД на МВР и директорът на териториалното звено „Национална сигурност“.

Към момента в областната полицейска дирекция не са постъпвали сигнали за купуване и продаване на гласове, каза още Великов и допълни, че в изборния ден в областта ще бъде мобилизиран целият полицейски състав, като за охраната на изборните секции ще се грижат 320 униформени.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари