Специализирана полицейска операция се проведе в Русе

1
Проверките на шофьорите са били на КПП на пътя Русе - Разград
Проверките на шофьорите са били на КПП на пътя Русе - Разград Снимка: МВР

Проверките на шофьорите са били на КПП на пътя Русе - Разград

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол” се проведе вчера с участието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Русе, РД “Автомобилна администрация“-Русе, Национална агенция за приходите, Регионално митническо управление и Национално ТОЛ управление.

В хода на операцията са извършвани проверки на сформиран КПП на първокласен път I-2 / Русе - Разград, в района на км 12+300 - вход на гр. Русе, за времето от 09:00ч. до 12:00 ч. Водачите са спирани и отклонявани за проверка към съответните инспектори от различните институции за отношение по компетентност, като е извършван контрол за: управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, използване на светлините на превозните средства, използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците, използване на детски обезопасителни системи, както и каски от водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и необходимите документи от водачите на ППС, техническо състояние на ППС и документите при превоза на пътници и / или товари, както и други.

В рамките на три часа са проверени 29 МПС, от които 5 влекача с полуремаркета, 8 товарни и 16 леки автомобили. Проверени са 35 лица и са извършени 29 проби за употреба на алкохол от водачите на МПС. В рамките на извършените дейности не е установена претоварена композиция. Констатирани са: едно нарушение по Регламент 165/2014 г. (относно тохографите), за което е съставен акт, две МПС без валиден годишен технически преглед и още 4 други нарушения, като за тях са съставени 5 фиша. При проверките на водачите и пътниците са връчени 11 електронни фиша.

От служителите на Национално ТОЛ управление са констатирани три нарушения от чуждестранни водачи, които са управлявали без заплатена винетна такса.

Служителите на Национална агенция по приходите и Регионално митническо управление не са констатирали нарушения от тяхната компетентност, при извършване на проверките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Дрифт ...?
    През нощта някой джигит се е нацепил в дебелото дърво до светофарите на "Олимп", минал е преди това през знака и бордюра на островчето. Още има части от колата и разлято масло - не са го почистили! Колата я няма там тази сутрин.
  • 5
    1
    Минувач
    Само пушилка и никакъв ефект
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари