Спешните медици в Горна Оряховица готвят колективна оставка

0
Едно е човек да бъде бит, да пострада крак, ръка…. но ние се страхуваме и за живота си! Работим с игли, със скалпели, някой може да посегне да ни заколи! , споделя пострадалата фелдшерка Наталия Армянова
Едно е човек да бъде бит, да пострада крак, ръка…. но ние се страхуваме и за живота си! Работим с игли, със скалпели, някой може да посегне да ни заколи! , споделя пострадалата фелдшерка Наталия Армянова Снимка: Кристиян Минков

Работещите в Спешния център за медицинска помощ в Горна Оряховица подготвят колективна оставка, информира д-р Виолета Пашова, началник на звеното.

Медиците са готови да напуснат работните си места след нападението над тяхната колежка Наталия Армянова, която бе ударена от ромка в нощта срещу понеделник, пише местното издание "Борба".

Лекарите, медицинските сестри, фелдшерите и шофьорите на линейки са единодушни, че не могат да продължават да практикуват професиите си под такъв стрес и условия, застрашаващи живота им. Предстои събрание, на което ще вземат решение по казуса, дали ще продължат да реагират на сигнали на телефон 112 или ще свалят бялата престилка. Заради инцидента железничарския град е изправен пред риска да остане без 50 здравни служители, които денонощно са на разположение да посещават болните вкъщи или пострадалите при автомобилни катастрофи, бедствия и аварии. Няма кой да замени настоящия екип, тъй като в града от години има недостиг на медицински персонал. Служители в Спешния център споделят, че винаги когато се налага да обслужват адрес, на който живеят роми, попадат на арогантно, грубо и агресивно отношение. Вербалната агресия пък е нещо рутинно, на което отдавна са свикнали, когато са извикани от малцинствата. „Едно е човек да бъде бит, да пострада крак, ръка…. но ние се страхуваме и за живота си! Работим с игли, със скалпели, някой може да посегне да ни заколи!“ , споделя пострадалата фелдшерка Наталия Армянова. По случая на нападната жена е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари