Мъж удари медицинска сестра във Враца

1
Агресията е заснета от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение
Агресията е заснета от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение Видео: bTV

Агресията е заснета от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение

Отново агресия към медицинско лице. Поредният случай на насилие този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница.

До конфликта се стигнало след като баща на 8-годишно дете, което по думите му е било с много висока температура, не открил медицинското лице на регистратурата. В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, но никой не реагирал.

Впоследствие се стигнало до пререкание и мъжът ударил медицинската сестра. Тя пък заяви пред bTV, че е помагала на колегите си за три много тежки случая, а детето, заради което е възникнал конфликтът, не е било в спешно състояние.

Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минути излиза тази, която е на рецепцията, понеже вече звъним настоятелно. И започва да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам ѝ: Има дете за хоспитализация. А тя ми отговаря: Ще го хоспитализирам, ако искам. Да, точно така ми отговаря - има свидетели. Започна да се държи арогантно. Право в лицето ми се завря и аз не знам как съм реагирал. Възможно е да съм я ударил“, разказва бащата.

Все пак регистраторката също е медицинско лице и се случва да помага в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, друг взима кръв за изследване, а трети слага катетър. Не е оправдано, колкото и да си афектиран, не е оправдано“, категорична е д-р Теодора Генова, дежурен лекар.

Медицинската сестра, която отказа да застане пред камерата на телевизията, няма обяснение за агресията на бащата. Тя заяви обаче, че ще търси правата си по съдебен ред.

Инцидентът е заснет от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение. В момента случаят на насилие се разследва от органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    гост
    Прав е пациентът то ако всеки започне да напуска работното си място къде ще му е края.
  • 3
    10
    Иван
    Много важно убил я,и те са армия мьрзели там,от лекар,че до санитар,боклуци!
  • 1
    9
    55
    Хич не е нарушила нищо.Длъжна е да помага,ако има нужда,при по-сериозна ситуация.Не мисля,че биячът е от малцинствата,но това няма значение.По-скоро бих казал,че губим мярка ,смятайки,че децата ни са върхът на сладоледа и ,че целият свят им е длъжен..Лекарите и сестрите са виновни,после учителите,после друг.....и накрая като пораснат,алтъни ще ни акат
  • 6
    8
    до 6
    Пожелавам ти да чакаш с твоето лайно в спешното с 40 градуса, защото на мен ми се е случвало. Ако имах пистолет, щях да избия половината болница. Сестрите си пиеха кафето между другото, както вероятно и тая.
  • 4
    7
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Мед сестрата е нарушила трудовата дисциплина и е напуснала работното си място, независимо по каква причина, това обаче не дава право на хюмнето да удря!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари