Спазват ли търговските обекти в Русе мерките за сигурност?

6
Кой колко нарушава правилата?
Кой колко нарушава правилата?

"Търговски обекти за бързо хранене в Русе не спазват мерките, предписаните от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и кмета на града Пенчо Милков за овладяване на разпространението на коронавируса".

Това твърди русенец, който предостави в редакцията ни снимки на обекти, които работят, необезпокоявани от никого.

Обектите са на различни места в Русе - в района на КАТ, край Дунав мост, на улица "Плиска".

Според първоначалната заповед от 13.03.2020 г. на здравния министър, трябваше да затворят всички търговски обекти с изключение на аптеките, хранителните магазини, банките и застрахователните компании.

След това обаче Кирил Ананиев направи промени в текста и стана ясно, че "на ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания". 

"Три вида търговски обекти не трябва да бъдат затворени - магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите . Всички останали обекти - да прекратят работа. Това са увеселителните, игралните зали, дискотеките, баровете и заведенията за обществено хранене." Това заяви пред медии вчера Пенчо Милков.

Дали въпросните обекти в Русе си работят с нормален ритъм или пък правят само доставка по домовете, както и доколко нарушават правилата - следва да преценят отговорните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, отивам за хляб!
- Може да завали, вземи си едно яке!
- В куфара ми е.

Харесай Дунавмост във Фейсбук