Спасители на бургаски плаж са намерили над 40 изгубили се деца

0
Най-големи проблеми на спасителите това лято са създавали децата, оставени без надзор
Най-големи проблеми на спасителите това лято са създавали децата, оставени без надзор Снимка: БНР

По-малко спасители по морските плажове от днес

Броят на туристите намалява и затова концесионерите редуцират охраната на ивиците, предаде БНР.

Промяна има и за 11-те поста на Северния бургаски плаж. „Поетапно започваме да закриваме спасителни постове, следим и посещаемостта на плажа, надяваме се по-дълго да имаме слънчев септември", коментира Симеон Цветков, представител на концесионера.

Петър Русев от водно-спасителната служба на ивицата уточнява:

Между 1 и 15 септември броят на спасителите се редуцира, а след това ще останат два поста до края на месеца. Има хора, които се къпят, деца, наблюдаваме, продължаваме да си гледаме съвестно работата от 8 до 18 ч.

Без нито един фатален инцидент до момента завършва сезонът, а най-големи проблеми на спасителите това лято са създавали децата, оставени без надзор, допълни Русев.

Над 40 деца са се загубили на Северния бургаски плаж. Почти всеки ден е имало такъв инцидент.

Посетителите на плажа са много, родителите са разсеяни. От всякакви националности – украинци, руснаци, от турски произход, роми. Двата големи инцидента, които станаха на ивицата, също са с участието на деца – в единия случай 3 деца бяха спасени. В другия случай на 7-ми пост дете беше влязло сутринта в 8 ч. на жълт флаг с пояс. Добре, че колегите се намесиха.

Децата до 12 години трябва да бъдат на плажа с придружители, припомня Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари