Спад на цената на златото

0
Златото загуби около 3% досега тази седмица
Златото загуби около 3% досега тази седмица

Златото загуби около 3% досега тази седмица

Цените на златото се движеха близо до тримесечно дъно в петък и бяха определени за четвъртия пореден седмичен спад, тъй като най-силният долар от две десетилетия намали търсенето на метала, пише "Ройтерс".

Спот златото се понижи с 0,1% при ниво 1 823,40 долара за унция, към 08:04 GMT. По-рано по време на сесията достигна най-ниското си ниво от 7 февруари. Фючърсите за злато в САЩ бяха фиксирани на ниво 1 824,60 долара.

„Спадът чрез подкрепа от злато при 1 835,00 долара и разпродажбата на други благородни метали за една нощ, оставят златото уязвимо към по-дълбоки загуби и потенциален тест за подкрепа при 1 780,00 долара за унция“, каза старшият анализатор на OANDA Джефри Халей.

Доларът се стабилизира близо до нов 20-годишен връх, отбелязан в четвъртък, тъй като продължават опасенията, че действията на Федералния резерв на САЩ за укротяване на инфлационния натиск ще попречат на глобалния икономически растеж, засилвайки привлекателността на валутата за безопасно убежище.

Златото загуби около 3% досега тази седмица, най-много за два месеца. Миналата седмица централната банка на САЩ повиши основния си овърнайт лихвен процент с агресивни половин процентен пункт.

Кюлчетата са чувствителни към нарастващите краткосрочни лихвени проценти в САЩ и доходността на облигациите, които повишават алтернативните разходи за притежаването им.

„Номиналната доходност също ще се повиши, създавайки проблеми с двойната доходност за инвеститорите в злато, тъй като Фед ще остане ястребово настроен, докато индикаторите за инфлация не спаднат“, каза Стивън Инес, управляващ партньор в SPI Asset Management.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари