Софийска фирма ще доставя кошчета за смет в Русе

0
Софийската фирма "Идеа Сервиз" ЕООД да достави кошчета за отпадъци за поддържане чистотата на обществените места
Софийската фирма "Идеа Сервиз" ЕООД да достави кошчета за отпадъци за поддържане чистотата на обществените места

Софийската фирма "Идеа Сервиз" ЕООД да достави кошчета за отпадъци за поддържане чистотата на обществените места - улици, тротоари, местостоянки на таксита и пешеходни зони в град Русе. Това е решила комисията по избор на изпълнител на обществената поръчка, обявена от Община Русе.

Дружеството е регистрирано в столичния квартал "Младост" и е с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. Христо Атанасов Ангелов.

Конкурент за поръчката бе благоевградската фирма "Рила СНМ" ООД с управител Валери Тодоров Байрактарски, който е и собственик на основния й капитал. Именно тя извърши подмяна на кошчета за смет по улиците, в парковете и градинките преди около година. Производителят бе ангажиран да подсигури общо 587 кошчета, на цена от 54,60 лв./бр. без ДДС, съобщиха тогава от Община Русе.

Според протокола на комисията по избор на изпълнител на настоящата обществена поръчка, "Рила СНМ" е с по-ниска оферта за цена - 107.88 лв. с ДДС за брой кошче и доставка до посочен склад от страна на възложителя. Столичната фирма е предложила 190.80 лв. с ДДС.

Благоевградската фирма е предложила гаранционен срок от 30 месеца и срок на доставка до 7 календарни дни. Нейният конкурент пък - гаранция от 60 месеца и доставка за 5 дни.

Те са изпратили и мостри, като към тази на "Идеа Сервиз" комисията няма забележки. Кошчето е с обем от 56 л., основата е бетонова, разполага с обръч за чували, не изисква допълнителен монтаж. Комисията посочва, че отговаря на условията, да не създава предпоставки за неконтролирано разпиляване на отпадъците. То е оценено още като стабилно и устойчиво на метеорологични условия. Изградено е от материал, който не корозира и не гори, а голямата маса на кошчето от 119 кг, дължаща се на дебелия бетон, е изключително устойчива на често срещани механични повреждания в резултат на удари от недобросъвестни граждани.

Мостреното кошче на "Рила СНМ" също е с обем, отговарящ на изискванията, разполага с обръч за чували, не изисква допълнителен монтаж и е стабилно. В предложената мостра обаче са допуснати съществени разлики от посочените от Община Русе, технически условия за изпълнение на поръчката посочват от комисията, включваща инспектори от отдел "Екология" и началникът на отдел "ПНО" Соня Станчева. Изискано е кошчетата да са бели или пръскани, а мострата е в бяло и синьо. Наред с това, като недостатък се отчита металния корпус на кошчето, който не е устойчив на механични увреждания и най-вече на удари с крака и ръце от недобросъвестни граждани. Вместо с бетонна, то е и с метална основа, а като допълнителен крепежен елемент е добавен бетон във вътрешността му. На база на това мострата на благоевградската фирма не се приема, а с това и пропада цялостната оферта на това дружество.

Така комисията предлага на кмета Пламен Стоилов да сключи договор с другата фирма - "Идеа Сервиз" ЕООД.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари