Кой ще събира боклука в Русе срещу 10 млн. лв.

0
Новата обществена поръчка на Община Русе е на стойност 10 181 929 лв. без ДДС
Новата обществена поръчка на Община Русе е на стойност 10 181 929 лв. без ДДС

Консорциумът "Чистота Русе" и старозагорската фирма "Нелсен чистота" ООД са двата единствени кандидати за обществената поръчка с предмет „Събиране на битови отпадъци, в т.число разделно събрани битови биоразградими отпадъци, на територията на град Русе и транспортирането им съоръжения/инсталации за третиране на отпадъци”.

За събиране на битови отпадъци на територията на град Русе и транспортирането им до Регионалното депо за битови, строителни производствени и опасни отпадъци през последните 7 години се грижи "Титан АС". Поръчката бе обявена по време на частичния мандат на Божидар Йотов, а възлагането й на фирмата, управлявана от бившите собственици на футболния ЦСКА Иво Димитров Иванов и Димитър Йосифов Борисов, за 84 месеца е в края на януари 2008 г. и е за 3 млн. лв. с ДДС.

Новата обществена поръчка на Община Русе, която бе публикувана в последния работен ден преди коледната ваканция на 2014 г., е на стойност 10 181 929 лв. без ДДС. Тя е за срок от 5 години.

Старозагорският кандидат е управляван от един от съдружниците в досегашния сметосъбирач в Русе Иво Димитров Иванов. Съдружници пък са германският принц Антон Собиески цу Шварценберг с 33 220 лв. и "Титан Интернешанъл Холдинг" АД на Иво Димитров Иванов и Димитър Йосифов Борисов с 298 980 лв.

В обединението "Чистота Русе" ДЗЗД влизат три фирми. "Скалар Еко" ЕООД е управлявана последователно от Петър Станчев Станчев и Димитър Пенев Георгиев. От февруари 2014 г. дружеството е собственост на Ивайло Раднев Раднев, който е съдружник в друг от участниците в обединението - "Астон Сервиз" ООД.

Фирмата се грижи за чистотата на селата в община Русе и пусна в експлоатация инсталация за преработка на строителни отпадъци през пролетта на 2014 г. Дружеството е регистрирано през 2002 г. от Русенския окръжен съд, но седалището му е в София. Управители са Стефан Недялков Иванов, Милко Добрев Такучев, Георги Александров Харачев. Съдружници към момента са Харачев с 96 000 лв. и Раднев с 4 000 лв.

Третата фирма в "Чистота Русе" е столичната "Евро Импекс" ЕООД. Тя е управлявана от Александър Димитров Иванов. Едноличен собственик на капитала е "Евро Инвестмънт Консулт" ЕООД на същия човек.

От Община Русе информираха, че срок за приключване работата на комисията по избор на изпълнител на поръчката е съобразен със срока на валидност на офертите. Според обявлението минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата е 180 дни. Когато критерият е икономически най-изгодна оферта, комисията отваря плика с предлаганата цена, след като е разгледала предложенията в плик № 2 за установяване на съответствието им с изискванията на възложителя, извършила проверка за наличие на основанията по чл. 70, ал. 1 от ЗОП за предложенията в плик № 2 и след като е оценила офертите по всички други показатели, различни от цената.

Възложителят в срок 5 работни дни след приключване работата на комисията издава мотивирано решение, с което обявява класирането на участниците и участника, определен за изпълнител.

Ако в 10 – дневен срок от получаване на Решението за избор на изпълнител от участниците в процедурата, няма подадена жалба, съгласно чл. 120, ал. 5 от Закона за обществени поръчки, договорът за възлагане на обществена поръчка може да се сключи.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари