Собствениците на Виваком купуват Булсатком

0
Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения
Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения

Компанията "Юнайтед Груп" (United Group) обяви днес подписването на договор за придобиването на "Булсатком", доставчик на сателитна телевизия за домакинствата и бизнеса в България, съобщава "Юнайтед Груп".

"Булсатком", основан през 2000 година, е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

"Придобиването на "Булсатком" е поредният важен етап от дейността на "Юнайтед Груп" в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание", каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на "Юнайтед Груп".

"Ние знаем, че "Булсатком" премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие. Присъединявайки се към семейството на "Юнайтед Груп", клиентите на "Булсатком" ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестиция ще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията", коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на "Виваком" (Vivacom), собственост на "Юнайтед Груп".

"Юнайтед Груп" стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на "Виваком". Оттогава групата предприе редица стъпки, за да засили своето присъствие на пазара. Базираната в Нидерландия "Юнайтед Груп" е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    генерал Петреас
    Генерал Петреас във всеки дом и всеки час ще е до Вас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари