Собственикът на Цезар и Клеопатра плаща 16 хиляди лева кръвнина

1

Районният съд в Русе определи 16 000 лв. обезщетение за роднините на възрастната жена, която почина в следствие на това, че бе нахапана от питбули.

Пресиян Костадинов и леля му Анелия Коева, собственици на животните, ще трябва да платят на сина на починалата 86-годишна Димитра Георгиева сумата с лихвите и 1100 лв. разноски по делото, пише Канал 3

Магистратите определиха, че обезщетение от около 50 000 лв. е справедливо, но искът на сина на мъртвата жена е значително по-нисък и затова е уважен изцяло. В хода на делото е доказано, че Димитра е издъхнала от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, обща интоксикация и остра кръвозагуба от разкъсно-контузни рани.

Инцидентът стана миналата година, на 29 март в русенското село Червена вода. Тогава питбулите Цезар и Клеопатра прескочиха оградата и нападнаха бабата.

Старицата отивала при съседи, но виковете и ударите й по заключената входна врата изнервили животните. Те са били собственост на Пресиян, но защото бил на лекции във Велико Търново, той ги оставил на леля си Анелия да се грижи за тях.

Освен кръвнината, Пресиян Костадинов е осъден на 1,8 г. затвор условно с 4-годишен изпитателен срок и 500 лв. глоба. Леля му Анелия Коева, която също не е положила достатъчно грижи за кучетата Цезар и Клеопатра, получава 1,4 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и 300 лв. глоба.

Магистратите отказаха иска кучетата да се отнемат в полза на държавата и да се умъртвят. Но съдбата им ще бъде решена от общината и Областната дирекция по храните в Русе.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари