Ще умъртвят питбулите нахапали до смърт жена от Червена вода

0
Ще умъртвят питбулите нахапали до смърт жена от Червена вода
Видео: Нова телевизия

Все още е критично състоянието на пострадалата 85-годишна жена, която бе жестоко нахапана от питбули в русенското село Червена вода. По информация на полицията кучетата се изнервили, защото жената хлопала с бастун по съседната порта, за да повика съседка. Животните ще бъдат евтаназирани.

Техният собственик – 26-годишният Пресиян Костадинов, хранел питбулите само с кучешка храна и хляб, но не и със сурово месо, за да не освирепяват.

„Никога не съм очаквал и не съм предполагал, че могат да нападнат до такава степен да се стигне спрямо човек”, обясни той.

Лелята на собственика разказа, че питбулите били кротки затова ниската ограда не притеснявала собствениците. Техен съселянин също потвърди, че колкото пъти е идвал до дома на Пресиян, кучетата винаги са били спокойни.

В момента двете кучета - Цезар и Клеопатра, са в клетка в приюта за животни.

Кучетата са изключително стресирани. Помолих момчето, когато остане време, да дойде да ги нахрани, защото манипулирането в момента е почти недостижим факт”, обясни управителят на приюта за животни в Русе – д-р Людмил Спасов.

Цялото семейство на Пресиян е категорично – кучетата да бъдат евтаназирани. Това обаче няма да се случи поне до края на досъдебното производство.

От общината съветват кучета от тези породи задължително да се извеждат с намордник.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари