Собственикът на питбулите организира кръводарителска акция за пострадалата

0
Собственикът на питбулите организира кръводарителска акция за пострадалата
Снимка: Русе нюз

Пресиян Костадинов, който е собственик на двата питбула, нахапали зверски 86-годишната Димитрина Георгиева, е организирал кръводарителска акция за спасяването й, съобщава „Русе нюз“.

Заедно със свои приятели и познати младият мъж е дарил кръв за лечението й. По думите му и до момента не можел да си обясни какво е предизвикало агресията на кучетата. Гледал Цезар от 7 години, а Клеопатра – от малко повече от година. Единственият подобен случай бил с друго куче, което провокирало питбулите и те го нападнали. Планирал със затопляне на времето да направи и ремонт на оградата, за да стане тя плътна.

Състоянието на пострадалата жена продължава да е критично, съобщиха от интензивното отделение в Русенската болница и уточниха, че Димитрина е на командно дишане.

Говорителят на Районната прокуратура в Русе прокурор Радослав Батанов съобщи, че в момента се провежда разследване по случая и при събиране на достатъчно доказателства за вина на конкретно лице, ще бъде повдигнато обвинение.

Двата питбула са настанени в Общинския приют за животни, където ще останат докато текат следствените действия. Стопаните им са дали съгласие те да бъдат евтаназирани.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари