Снежната буря "Джонас" взе 17 жертви

0

Броят на загиналите в резултат на лошото време в Изтока на САЩ достигна 17 души.

Последните данни съобщава АП. Източното крайбрежие на САЩ преживява истински апокалипсис. Снежната буря „Джонас” отмени близо девет хиляди полета, остави без светлина и топло над 200 000 души. И това не е краят: пикът на снежната буря се очаква през неделя, предаде Блиц.

Бурята внесе корекции и в работните графици на първите лица в държавата. Самолетът на шефа на Пентагона Аштън Картър не успя да се приземи до Вашингтон и бе принуден да отлети към Флорида. На там се насочи и самолетът на вицепрезидента Байдън, който се връщаше от посещение в Европа.

В Ню Йорк заради снежната буря бе забранено ползването на мостовете, тунелите и автомобилните пътища. По улиците има право да се движи само техника на спасителните служби. Неспазването на препоръката ще се наказва с глоба. Театрите на Бродуей отмениха представленията си, ресторантите са затворени. Жителите се призовават да си останат у дома. Там в момента натрупва по пет сантиметра сняг на час.

В 10 американски щата е обявено извънредно положение.

В Ню Джърси заради прекъсванията на електроенергията са пострадали местни жители. Щатът е застрашен от наводнение. Аналогична ситуация се създава и във Вирджиния. В Кентъки шофьори бяха блокирани в 56-километрово задръстване в течение на 12 часа.

Метеорологът Райън Мауи каза, че няма думи да опише колко силна е снежната буря и добави: „Това ще е едно от онези събития, които се случват веднъж на едно поколение, за което вашите родители постоянно разправят колко зле е било”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари