Снежна блокада в цяла България

0
Пълна забрана за движение на всички автомобили в област Русе
Пълна забрана за движение на всички автомобили в област Русе

Ограничено е движението на всички автомобили по републиканската пътна мрежа в областите Русе, Силистра, Шумен и Разград, както и по път I-2 Шумен - Варна в посока Шумен в област Варна.

Ограничено е движението на МПС над 12 т на територията на цялата страна. Снегопочистването ограничи движението по магистралите. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Заради силен снеговалеж, е наложено ограничение за движение на товарни автомобили към ГКПП-Станке Лисичково, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ограничението е наложено до момента на пълното почистване и опесъчаване на пътя. От страна на македонските гранични служби е получено уверение, че ще информират своевременно за евентуални ограничения на движението.

Към 18.00 ч е получена информация от македонските гранични служби, че преустановяват пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Деве Баир в двете посоки поради лоши метеорологични условия. Създадена е временна организация и патрули на "Пътна полиция" при ОД МВР-Кюстендил отбиват за престой товарни автомобили, движещи се към ГКПП-Гюешево на паркинги на околовръстния път на Кюстендил, както и в района на с. Гърляно.

Към момента обстановката на останалите контролно-пропускателни пунктове е спокойна, съобщават от ГД "Гранична полиция".

Припомняме, че по-рано бе разпространено предупреждение към водачите в Северна и Североизточна България да не предприемат пътуване от тази вечер, петък и събота заради очакваното влошаване на времето.

Над 3 000 снегопочистващи машини обработват републиканската пътна мрежа.

За петък в цялата страна са обявени оранжев и жълт кодове заради опасното време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари