Снегът идва в края на новата седмица

8
В събота и неделя на повечето места у нас ще вали сняг
В събота и неделя на повечето места у нас ще вали сняг

В събота и неделя на повечето места у нас ще вали сняг

След поредицата ледени дни в неделя дневните температури ще са над нулата и в интервала от 4 до 9 градуса, предава NOVA. Денят ще е слънчев, с рехава висока облачност следобед и вечерта. Вятър - от югозапад, по-осезаем по планините и в областите около крайбрежието.

В понеделник и вторник облачността ще е динамична, с краткотрайни разкъсвания. В първия ден температурите следобед ще са между 5 и 10 градуса. Ще има краткотрайни локални валежи от дъжд, в планините и на изолирани места около тях – от сняг. Във вторник над страната ще премине студен атмосферен фронт със силен северозападен вятър, който за кратко ще понижи температурите. В Западна България и в Дунавската равнина ще има валежи от мокър сняг – краткотрайни, в някои райони временно интензивни.

От сряда до петък – по-топъл период. В четвъртък дневните температури ще гонят почти пролетни нива, до към 9-10 градуса в София и до 15-16 градуса в Предбалкана, Черноморието и Югоизтока.

Веднага след това се очаква пореден полъх на зимата. Заради по-високите температури в петък ще вали дъжд, в отделни точки на Южна България - с възможна гръмотевична активност. Температурите ще се понижат до обичайните януарски нива. С рязкото застудяване още в петък в Западна България, а в събота и неделя на повече места у нас ще вали сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари