Смениха началника на ОД МВР - Варна

0
Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията в морската ни столица
Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията в морската ни столица Снимка: Красимир Кръстев / БТА

Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията в морската ни столица

Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията във Варна. Той бе представен пред медиите днес от заместник-министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова и заместник главния секретар на министерството Живко Коцев. Досега Ангелов беше заместник-директор на варненската полиция. По думите на Коцев досегашният началник - старши комисар Атанас Михов, е на разпореждане към звеното, което е на пряко подчинение на министъра, информира БТА.

Коцев посочи, че работата на дирекцията във Варна е на добро ниво, но настоящото ръководството на МВР има още по-големи изисквания, включително за увеличаване темпото на работа. Той уточни, че един от акцентите ще бъде адекватната реакция на служителите при сигнали за престъпления срещу личността и за домашно насилие. Напоследък сме залети от агресия и приоритет става превантивната работа, за да не са допускат тежки последици при такива случаи, обясни Коцев.

Новият началник на варненската полиция допълни, че ще продължи и активната работа срещу разпространението на наркотици. Той уточни, че засега не мисли да прави промени, като подчерта, че познава в детайли работата на служителите, включително на тези, които заемат ръководни постове. Във варненската дирекция се опитваме да доближим максимално нашите служители до гражданите, раздаваме материали, обособили сме помещения в районните управления и участъците, допълни Ангелов.

Говори се за чистка в МВР, но ръководството на министерството категорично не приема такова определение, коментира още заместник главният секретар. Той подчерта, че министър Калин Стоянов има правото и възможността да си формира екип, с който да работи и да постигне целите, набелязани пред ведомството. Зам.-министър Дундакова допълни, че кадровите промени на са започнали веднага след встъпването в длъжност на новото ръководство на МВР, а са направени на база анализ на ситуацията. Двамата не коментираха какви смени на полицейски директори още предстоят. Стана известно, че днес такива са направени освен във Варна, в Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Зам.-министърът каза още, че обсъжданията за бюджет 2024 на ведомството тепърва предстоят. Тя изрази задоволство, че бюджетът за тази година вече е факт и ще има увеличение на заплатите на служителите. Подобряването на материалната база и техническото оборудване са област, за която може да бъде обосновано допълнително финансиране, посочи Дундакова и допълни, че ще се търси вариант и за кандидатстване с проекти, ако има такива възможности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари