Смърт от алчност и ревност

4
Жестоки убийства на жени разтърсиха в последните години, сред тях две са в Русе
Жестоки убийства на жени разтърсиха в последните години, сред тях две са в Русе

Най-пресният случай на жестоко убийство, който разтърси обществото, е този с IT специалистката Алена Щерк

Жестоките убийства на жени в България главоломно растат през последните години. Зверствата се оказват извършени най-често от любовниците и съпрузите им. В някои от случаите са замесени и роднини на извършителите. Повечето от безпощадно убитите дами са били измъчвани до смърт. Някои са пребивани до последен дъх, други са удушавани с кабел. Труповете им се оказват захвърляни далеч от местопрестъпленията, някои са натъпкани в куфари и разчленени, пише България Днес

Най-пресният случай на жестоко убийство, който разтърси обществото, е този с IT специалистката Алена Щерк. Заподозрян за нейното ликвидиране е бившият ѝ партньор в бизнеса и любовта Виктор Спига, който бе арестуван в Бари, Италия, съобщиха от полицията.

Тялото на Алена Щерк е намерено до Радомир

IT специалистката Щерк изчезна преди няколко дни, а тялото ѝ бе открито в неделя близо до Радомир. Тя бе издирвана няколко дни, а в деня на изчезването ѝ Спига бързо е забегнал към Италия. Предстои италианските власти да преценят дали заподозреният да бъде екстрадиран в България, тъй като той е италиански гражданин.

Друг случай, който също наскоро разтърси столицата, е с удушената с кабел финландка. Младата дама бе открита натъпкана в сак в дома си софийския кв. "Лагера". За убийството е задържан съпругът ѝ - французин от сенегалски произход. Жената е била удушена с кабел и скрита в гардероба в спалнята. Именно там я намериха криминалистите. Сенегалецът бил IT специалист и зависим към хазарта. Той редовно крадял пари от половинката си. След убийството обявил финландката, която работела в колцентър, за изчезнала и за издирване.

Основната версия за убийството е фактът, че удушената е оставила бележка на сенегалеца в гардероба, където е криела парите си. Той често задигал от там различни суми, а на бележката, оставена от финландката, били изписани обидни думи, които според експертите може да са прелели чашата и това да е накарало хазартния тип да я ликвидира. В момента обвиненият в умишленото убийство е задържан за постоянно в ареста. Предстои делото да стартира.

В началото на годината в Русе бе убита Еранухи Пехливанян - съпруга на местния политик и бизнесмен Бедрос Пехливанян. Семейството притежава верига аптеки. При обира от дома им двама нападатели са откраднали 65 000 лева. Еранухи Пехливанян бе похитена в деня на обира, а три дни по-късно, на 14 януари, в полицията постъпи сигнал за изчезването ѝ от близките й. По време на разследването полицията арестува 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов. Задържаните направиха пълни самопризнания. Двамата са безработни, имат и други провинения. Преди години Гарабед Веринян е регистриран в полицията за бракониерски лов и иманярство, но не е осъждан. Михаил Михов има присъда от 1993 г. за документна измама, когато като служител на митницата подпомогнал друг човек да се сдобие с парична сума в големи размери чрез пренасяне на стоки.

Двамата са обвинени за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. В момента са задържани за постоянно.

Преди седем месеца столичният кв. "Лагера" отново бе разтърсен, този път от изчезването на Евгения, която бе намерена след месец край Перник натъпкана в куфар. Мъжът ѝ Орлин Владимиров я обяви за изчезнала, а впоследствие стана ясно, че според разследващите той я е убил. Тялото на младата жена бе открито в куфар, като, за да бъде прикрито убийството, на помощ на Орлин се притекъл баща му. След потресаващото откритие бяха задържани съпругът Орлин и свекърът на жената Пламен. От прокуратурата съобщиха, че събраните доказателства сочат, че убийството е извършено на 13 октомври 2021 г. в София, като Евгения е умъртвена чрез задушаване. Ден по-късно тя е обявена за изчезнала от мъжа й, според когото тя изчезнала на път за фитнес.

Евгения бе открита в куфар до Перник

Като извършител на престъплението е обвинен 36-годишният Орлин, който е неосъждан,а баща му Пламен е обвинен като помагач. Основната версия за убийството е ревност. Към момента Орлин е в ареста, а баща му е пуснат под домашен арест. Делото все още не е влязло в съда, разследването продължава.

През октомври 2018 г. бе убита телевизионната журналистка от Русе Виктория Маринова. На 6 октомври сутринта Виктория паркира колата си в близост до безлюдна крайдунавска алея, където прави сутрешната си тренировка. Около 10 часа нищо неподозиращата жена започва лекия си крос. Минути по-късно се разминава със Северин. На бетонната алея край Дунава той се връща пеша от рожден ден в ромския квартал "Селеметя", където доста пили и вземали наркотици. Минава по алеята на път към дома си, където по това време младата майка спортува. Забелязва я и тръгва с бързи крачки след нея.

Виктория Маринова е убита и изнасилена от Северин

Северин я причаква и за да привлече вниманието й, младият ром я удря по ръката и ѝ казва да внимава. Виктория му отвръща, че той би трябвало да внимава и че ще извика полиция. Това разгневява неадекватния младеж и той я удря с всичка сила в лицето. Разбива ѝ носа и жената пада на земята. Северин я обръща с лице към себе си и продължава да я бие в главата. Когато Виктория спряла да се бори, омаломощена от жестоките тупаници, Северин я хваща за краката и я издърпва в близки до алеята храсти. Сваля ѝ клина и зверски я изнасилва. Виктория е жива, докато ромът блудства с нея, и се опитва да вика, но младежът затиска устата ѝ с ръка.

От силния удар носът на Виктория се е счупил, а кръвта навлязла в белите ѝ дробове. Докато Северин притиска устата и я изнасилва, младата майка се задушава в собствената си кръв. Аутопсията показва, че Виктория се е мъчила жестоко, преди да издъхне в ръцете на килъра. Северин излежава 30-годишна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Spermaman
    А нещо за циганската престъпност, която що изби и изнасили български жени/момичета да изакате? Във всички случаи без последния, жертвата не е случайна, и жена която си опича акъла и не се занимава с идиоти и не парадира с пари може да не се притеснява. Но за посления случай с Саварината, нещата не стоят така. Всяка една жена можеше да бъде на мястото на Виктория, просто тя извади късата клечка в него ден. А са мангала който беше убил оная девойка с тесла край Габрово преди години? За циганската престъпност трябва да пишете ...всеки ден и час.
  • 11
    1
    Киро
    За русенските убийства всичко се потули. Обвиниха невинни. Някой е нагазил в мътни води. Всичко се връща като бумеранг.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари