Служителите на затворите сложиха лента "Продължаваме протеста"

0
Служителите на затворите продължават символичния си протест
Служителите на затворите продължават символичния си протест

Продължава символичния им протест

Екипите на дежурните части в затворите, арестите и звената за охрана на съдебните сгради протестират символично по време на работа с ленти на униформите, с надпис "Продължаваме протеста".

На 15-ти май Синдикат на служителите в затворите в България е изпратил писмо до министъра на правосъдието, с молба за среща, на която страните да представят своите становища за реформи в сектора, каквито ангажименти бяха поети двустранно на последната проведена среща, на 01. 04. 2022 г. Повече подробности пред БНРразказа Ясен Тодоров, председател на УС на Синдикат на служителите в затворите в България.

По думите му, на въпросната среща са коментирани главно искания относно финансите и актуализиране на бюджета, което се очаква през юли месец.

"В резултат на нашите искания от страна на министерството поискаха да изготвим съвместно с тях принципни позиции относно реформи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана", каза Тодоров и допълни:

"От наша страна трябваше да се дадат няколко опорни пункта, от тяхна страна трябваше да получим анализ на дейността на двете дирекции". Освен това той каза, че кореспонденцията през тези месеци върви, но този анализ още не е получен.

"Накратко имаме желание да направим една политика по доходите. Да се изготви стратегия, която да гарантира едно достойно заплащане на служителите в двете дирекции. Може да се обвърже по ред начини, има примери със заплати на служители в други сектори, просто никой не се ангажира към момента нашата заплата да се актуализира по някакъв начин. Ние за да получим увеличение на заплатите по някаква причина, единствената такава може да е протест", сподели Тодоров.

Той допълни, че заплатите не се увеличават, защото за поставяне на бюджетите от следващата година се ползва рамката на предходната. Освен това изрази надежда преговорите по поетите ангажименти за реформа от страна на МВР и Министерство на правосъдието да тръгнат, защото има упражняване на вербална и физическа агресия спрямо служители в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и е нужно е да се подобри управлението на работната сила.

"Небезизвестен е фактът, че има внасяния на забранени вещи и предмети. Там искаме също да се поработи, искаме да направим превенция и противодействие на корупцията. Това само може да доведе до повишаване на качеството на услугата, която предоставяме", заяви Тодоров.

Едни от исканията, според думите му, са за подобряване на диалога със синдикалните организации и министерствата, също така подобряване на условията на труд и повишаване на квалификацията на служителите.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари