Служители на Областната управа в Русе раздадоха флаери с призив към шофьорите

1
Целта на кампанията е да се сведе до минимум броя на пътните инциденти
Целта на кампанията е да се сведе до минимум броя на пътните инциденти Снимка: Областна администрация - Русе

Целта на кампанията е да се сведе до минимум броя на пътните инциденти

За осма поредна година, Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той е в рамките на Дните за безопасността на пътя между 16 и 22 септември и се провежда под надслов „Остани жив! Пази живота“. Целта на инициативата, в която традиционно участва и Областна администрация – Русе, е свеждане до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия поне в рамките на един ден. Затова служители на Областната управа в крайдунавския град раздаваха флаери на влизащите в страната през ГКПП „Дунав мост“ с призив да шофират разумно. Посланието освен на български език беше преведено на четиринайсет водещи езика. Сред тях бяха английски, френски, немски, испански, португалски, румънски, турски, гръцки, украински, китайски, арабски, руски, както и хърватски.

Целта е по този начин да се привлече вниманието на колкото може повече хора и така да се сведе до минимум броя на пътно-транспортните произшествия и съответно този на загиналите и пострадалите в катастрофи. Инициативата се реализира по идея на ръководството и екипа на Областната администрация, а нейното изпълнение стана възможно с помощта на Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Областната дирекция на МВР. В рамките на последните 24 на водачите бяха раздадени над 900 флаера. Служителите на Областната управа разговаряха с водачите и им разясняваха правилника за движение в страната.

Статистиката сочи, че от началото на годината до края на месец август в региона са възникнали 738 катастрофи, като при тях ранените са 310, а загиналите са 18. Данните са съпоставими със същия период на предходната година. По-задълбочен анализ сочи, че има ръст на пътнотранспортните произшествия с около 4.5%, но загиналите са с един по-малко, а ранените са с трима повече. Сред най-честите причини за катастрофа се оказват несъобразената скорост, отнемането на предимство и неспазването на дистанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Нел
    От къде на къде някой ще ти дава обяснения пък на теб…Тя като не става ти за какво ставаш,да седиш зад клавиатурата и да обиждаш хората аман от такива умствено нискокапацитетни твари като теб
  • 30
    3
    Тази “цоца”,
    както я наричате, знае какво върши. И всички останали, освен “шефът”, както го наричате. Той единствен не знае къде се намира и защо е там.
  • -1
    2
    Гост
    Смешници
  • -9
    1
    Аз пък
    Искам да знам тая шишкавата цоца, на която НИЕ плащаме заплатата, каква работа свърши днес? Конкретно, точка по точка, проблем по проблем! И ако само си е клатила балдърите и е раздавала позиви, то моля шефът ѝ да ѝ прекрати трудовия договор за неуплътняване на работното време, несправяне с поставените ѝ задачи и своеволно напускане на работното място!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари