На Дунав мост ще борят пътните нарушения с флаери

1
Те ще бъдат преведени на няколко езика, а инициативата е съвместна между Областна администрация Русе и Регионална дирекция „Гранична полиция“
Те ще бъдат преведени на няколко езика, а инициативата е съвместна между Областна администрация Русе и Регионална дирекция „Гранична полиция“ Снимка: МВР / архив

За пета поредна година Областна администрация Русе подкрепя инициативата „EDWARD“ по случай 16-ти септември – Европейски ден без загинали на пътя.

По този повод областният управител Галин Григоров апелира към водачите на моторни превозни средства за спазване на ограниченията на скоростта и разумно шофиране. „Нека всеки от нас да се замисли за риска, който поема, когато прави неправилна маневра или реши да натисне педала на газта! Нека бъдем по-толерантни на пътя и да запазим както своя живот, така и този на близките ни!“, с тези думи Григоров се обръща към всички шофьори.

Припомняме, че инициативата се организира от Европейската мрежа на службите на пътната полиция TISPOL, а периодът между 16-ти и 22-ри септември е обявен като дни на безопасността на пътя и Европейска седмица на мобилността.

В рамките на този период е и Европейският ден без загинали на пътя, който в България се отбелязва днес и преминава под мотото „Остани жив! Пази живота”.

Според статистиката около 70 души на ден загиват по пътищата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но единствения начин тя да бъде променена е, ако всички участници в движението бъдат по-предпазливи и разумни.

Предвидено е в рамките на Европейската седмица на мобилността да бъдат раздадени флаери на водачите на влизащите в страната автомобили и камиони през гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе. Те ще бъдат преведени на няколко езика, а инициативата е съвместна между Областна администрация Русе и Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари