Служебният премиер: Всички машини за гласуване са налице

0
Изпълнихме ангажимента на правителството, заяви Стефан Янев
Изпълнихме ангажимента на правителството, заяви Стефан Янев Снимка: БГНЕС

Изпълнихме ангажимента на правителството, заяви Стефан Янев

Предстоящите парламентарни избори на 11 юли са напълно осигурени с необходимите машини за гласуване. Това стана ясно от изявление на служебния премиер Стефан Янев в началото на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Янев съобщи, че късно във вторник са пристигнали допълнителните бройки машини, които Централната избирателна комисия (ЦИК) поръча за вота. „От гледна точка на ангажиментите на правителството, съвместно с ЦИК, имаме осигуряване на пълния брой машини за провеждане на парламентарните избори, които предстоят след по-малко от две седмици”, отчете служебният премиер.

Предния ден в Германия са започнали да пристигат необходимите за гласуването в страната устройства, разказа bTV. „Притеснения имаме, защото хората все още нямат допир и не са запознати с този метод на гласуване“, обясни пред медията Мартин Чилев – българин, живеещ в Дуисбург, където ще има машинно гласуване.

Местните доброволци, които работят по организацията и провеждането на вота, подготвят информационна кампания. Едно от притесненията им е кой ще стартира машината и ще носи отговорност за функционирането й. „Доколкото чухме в момента текат преговори за осигуряване на техници, но не знаем за момента нищо“, сподели Чилев. Той очаква инструкции от българското генерално консулство във Франкфурт на Майн. Там обаче все още нямат такива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари