Сириец призна, че е подпалил жилищна сграда

0
Сириец призна, че е използвал свастики, за да скрие самоличността си като извършител на палеж
Сириец призна, че е използвал свастики, за да скрие самоличността си като извършител на палеж Снимка: Thinkstock

Сириец призна, че е използвал свастики, за да скрие самоличността си като извършител на палеж на жилищна сграда в западната част на Германия, в която били настанени бежанци, заявиха днес полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА и БТА.

Мъжът, който живеел в къщата от около шест месеца, нарисувал свастики по сградата, за да заблуди властите кой е подпалвачът. При пожара в четвъртък през нощта били ранени четирима обитатели на сградата в Бинген, западно от Франкфурт, и двама огнеборци.

Според властите мъжът подпалил къщата, в която живеели също така германци и сезонни работници мигранти, защото чувствал, че няма никакви перспективи за бъдещето и не му харесвали условията.

Той бил арестуван снощи и първоначално отрекъл твърденията, че е предизвикал пожара и е нарисувал свастиките, но впоследствие признал извършеното.

В Германия, която миналата година прие 1,1 милион мигранти, се извършват нападения срещу бежанци и места за тяхното настаняване, като в много случаи тези прояви са дело на неонацисти.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари