Симеон Матев: Предстои промяна на времето

1
Голяма е динамиката в момента, уточни климатологът
Голяма е динамиката в момента, уточни климатологът Видео: NOVA

Голяма е динамиката в момента, уточни климатологът

„Предстои промяна във времето, голяма е динамиката в момента – много са високи нощните температури”. Това заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA климатологът Симеон Матев. Той цитира данни, според които в Хасково 6 поредни дни са отчели рекорд за висока температура.

Тези рекорди са с 2-3 градуса повече от старите. Обикновено рекордите се подобряват с десети от градуса, докато сега има подобрения и с 4-5 градуса на места”, заяви климатологът.

По думите му януари е бил поредният най-топъл месец от 1850 г. като данни за целия свят. В България и Европа аномалията е с малки стойности – около 2 градуса. Все пак Матев прогнозира, че тази зима ще е в топ 3 на най-топлите зими за България.

Предстои понижение на температурите – с 10-ина градуса, но ще останат над нормите за февруари. По-студено ще бъде в края на месеца. Това топло време не е нормално за природата, коментира Матев.

От сряда до края на месеца се очакват хубави дни за скиорите, прогнозира още климатологът Симеон Матев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари