Шуменското училище "Васил Левски“ пламна по време на занятия

0

Пожар обхвана част от шуменското СУ "Васил Левски“ по време на учебните часове.

Няма пострадали, десетки ученици са били евакуирани.

Сигналът е подаден около 16.30 часа. Към мястото на инцидента са насочени три противопожарни автомобила, за съдействие са повикани екипи от противопожарните служби в Нови пазар и Велики Преслав, информира Дарик.

При пристигане на място било установено, че гори покривът. В училището тече ремонт по оперативна програма „Региони в растеж“ дейностите  по която включват и хидроизолация на покрива на училището. Пламъците са тръгнали по време на строително-монтажни дейности.

В училището е имало около 150 ученици, които са били евакуирани без паника, посочи шефът на полицията Ялчън Расим. Няма пострадали.

Пламъците са потушени с около 30 тона вода. Благодарение на бързата реакция на противопожарните екипи не е допуснато разпространение на огъня на по-голяма площ. Унищожени са около 500 кв.м. изолация. Извършен е оглед на всички помещения в училището.

На последния етаж в училището, не е имало учебен процес, класните стаи са в ремонт, обясни шефът на пожарникарите комисар Иван Иванов.

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване, на място се извършва оглед. Осигурено е дежурство на противопожарни екипи.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари